I dagens medieverden kommer en over ting en aldri tidligere har hørt om. Og nå nylig anbefalte en god venninne meg og følge Astridkokk på snapchat og Instagram. Som sagt så gjort. Og jammen følger jeg ikke Astridkokk gjennom bloggen hennes også. Hun har mye spennende som hun deler med oss. Og her om dagen la hun ut noe jeg aldri hadde hørt om. Nemlig Halden-purker. Har du hørt om det før? Disse Purkene serveres med ost og skinke. Og siden Astridkokk sier at vi kan dele oppskriften videre så gjør jeg dette nå siden dette var nytt for meg.
Halden-purke.
Oppskriften gir ca. 8-10 purker
25 gjær
75 gram smør
3 dl melk
50 gram sukker
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
Ca. 6 dl hvetemel
Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm til 37 grader.
Ha dette i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og eggeplommer. Rør godt sammen.
Tilsett gjær og rør godt.
Ha i hvetemelet, litt og litt om gangen. Bruk gjerne en mikser slik at du får eltet deigen lenge nok. Gjerne i 5-8 min.
Eller t det som en liten treningsøkt og elt for hånd! 😉 Elt da litt lenger enn når du bruker maskin.
Sett deigen til heving på et lunt sted. Husk å plast over bakebollen.
Hev til dobbelt størrelse.
Del deigen i 8 -10 like store emner og rull dem til boller. Sett de på et stekebrett kledd med bakepapir.
Trykk de flate når du får trillet ut alle. Sett de til heving i ca. 20-30 min.
Pisk et egg og pensle de før du steker de midt i ovnen på ca. 220 grader i ca. 15-20 min.
Husk at ikke alle ovner er like så sjekk litt underveis. I min ovn tok det 10 minutter og steke purkene.
Avkjøl på rist.
Del de i to og ha salatblad, ost, skinke, agurk og paprika inni. (Eller det du liker best.)
- Oppskriften i Astridkokk sin blogg.
- Ingrediensene som skal til for disse purkene.
- Heves til dobbel størrelse.
- Klar til utbaking.
- Store myke flotte purker.
- Dette er vår variant av pålegg. Nå venter vi bare til vi kan kose oss med disse til kvelds.
Jammen så «purken dine» veldig gode ut Janne! Tenkte meg at du kom til å like «Astrid kokk» 😊Takk for deling ! Klem
LikerLikt av 1 person
Vi koste oss med dem. Var utrolig gode. Anbefaler at du prøver disse. Men for at det skal være «ekte purker fra Halden» skal det serveres med ost og skinke👍🏼 Takk for at du tipset meg om Astridkokk👍🏼😉
Klem
LikerLiker