Vårpai med appelsinsalat

Når våren kommer må jeg alltid lage denne paien som inneholder så mye godt snadder.   Pai er jo så godt innimellom. 

VÅRPAI

Bunn

  • 250 g hvetemel
  • 125 g kaldt smør
  • Ca.  1 dl kaldt vann

Kutt smøret i terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett det raskt sammen til en glatt og smidig deig. La deigen hvile i minst 30 min. i kjøleskapet før den kjevles ut og legges i en paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 180 grader i ca.15 minutter. 


Fyll:

  • 1 bunt ferskt asparges (jeg bruker babyasparges)
  • 200 g god spekeskinke
  • 1 rødløk i ringer
  • Ca. 200 g revet ost
  • 3 dl fløte
  • 3 egg
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 50 g høvlet fast ost (parmesan) som pynt etter paien er ferdig stekt.

Legg løkringene og halvparten av aspargesen i paibunnen. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Bland inn den revne osten og rosmarinen og hell over i paiskallet. Legg over aspargestoppen i fint mønster og spekeskinken.




Appelsinsalat

  •  150 g god salat
  • 75 g ruccolasalat
  • 2 appelsiner skrellet og skjært i skiver
  • 100 g valnøtter
  • 50 g rosiner
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Bæreddik

Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper, olivenolje og litt god eddik. 
Håper det vil smake!

9 kommentarer om “Vårpai med appelsinsalat

  1. Hei vennen ❤
    Jammen må jeg si du frister alltid med det du lager 😍
    Denne må jeg prøve vet jeg for den ser herlig ut 🍃🌸🍃
    Klem Laila 🍃🌸🍃😍

    Likt av 1 person

    1. Denne paien er utrolig god. Jeg er så glad i paier og kunne lagd forskjellige paier. Men min kjære vil bare ha denne så det sier vel litt😉👍🏼

      Klem fra Janne

      Liker

    1. Takk for det Monica❤️
      Anbefaler deg og prøve denne paien. Den er utrolig god og det sammen med denne friske appelsinsalaten.

      Ønsker deg en God Påske.

      Klem fra Janne

      Liker

    1. Den er veldig god synes vi her i huset. Jeg har alltid litt deig hengende over kanten og prikker deigen så krymping har ikke vært noen problem her i huset.

      Ønsker deg en fin torsdag🌼
      Klem

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s