Når våren kommer må jeg alltid lage denne paien som inneholder så mye godt snadder. Pai er jo så godt innimellom.
VÅRPAI
Bunn
- 250 g hvetemel
- 125 g kaldt smør
- Ca. 1 dl kaldt vann
Kutt smøret i terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett det raskt sammen til en glatt og smidig deig. La deigen hvile i minst 30 min. i kjøleskapet før den kjevles ut og legges i en paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 180 grader i ca.15 minutter.
Fyll:
- 1 bunt ferskt asparges (jeg bruker babyasparges)
- 200 g god spekeskinke
- 1 rødløk i ringer
- Ca. 200 g revet ost
- 3 dl fløte
- 3 egg
- Salt
- Nykvernet pepper
- 1 kvist fersk rosmarin
- 50 g høvlet fast ost (parmesan) som pynt etter paien er ferdig stekt.
Legg løkringene og halvparten av aspargesen i paibunnen. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Bland inn den revne osten og rosmarinen og hell over i paiskallet. Legg over aspargestoppen i fint mønster og spekeskinken.
Appelsinsalat
- 150 g god salat
- 75 g ruccolasalat
- 2 appelsiner skrellet og skjært i skiver
- 100 g valnøtter
- 50 g rosiner
- Salt og pepper
- Olivenolje
- Bæreddik
Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper, olivenolje og litt god eddik.
Håper det vil smake!
Hei vennen ❤
Jammen må jeg si du frister alltid med det du lager 😍
Denne må jeg prøve vet jeg for den ser herlig ut 🍃🌸🍃
Klem Laila 🍃🌸🍃😍
LikerLikt av 1 person
Denne paien er utrolig god. Jeg er så glad i paier og kunne lagd forskjellige paier. Men min kjære vil bare ha denne så det sier vel litt😉👍🏼
Klem fra Janne
LikerLiker
Gratulerer med ny fin blogg 🙂
Takk for oppskrift, ser og høres veldig godt ut .
Ønsker deg fine dager
Klem fra Monica
LikerLiker
Takk for det Monica❤️
Anbefaler deg og prøve denne paien. Den er utrolig god og det sammen med denne friske appelsinsalaten.
Ønsker deg en God Påske.
Klem fra Janne
LikerLiker
Den paien ser bare nydelig ut😋Jeg har lenge tenkt jeg skal prøve den sammen med appelsinsalaten! Takk for at du deler! 😊Ha en god helg!💗
LikerLiker
Kan anbefales. Du får lage den i påsken , appelsinsalaten er ekstra god nå for nå er appelsinene så gode😍
LikerLiker
Den må du bare prøve en dag👍🏼
Ønsker deg og dine en God Påske❤️
LikerLiker
Den så uendelig god ut, den paien. Jeg får alltid bunnen til å krympe så veldig langs kanten når jeg steker den.
LikerLiker
Den er veldig god synes vi her i huset. Jeg har alltid litt deig hengende over kanten og prikker deigen så krymping har ikke vært noen problem her i huset.
Ønsker deg en fin torsdag🌼
Klem
LikerLiker