Helstekt appelsinkylling med sesamstekte poteter og gulrøtter.

Kylling hører påsken til og i dag  lagde vi denne retten jeg nå vil dele med dere. 

  • 1 stor kylling på ca 1,5 kg
  • 25 g smør
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 ts tørket rosmarin

Fyll:

  • 1 løk
  • 1appelsin
  • Ferske rosmarinkvister

Saus:

  • 1 dl konsentrert appelsinjuice ( i mangel på dette brukte jeg litt ekstra juce med fruktkjøtt)
  • 2 dl hvitvin (her brukte jeg det jeg hadde i dag og det var en god musserende vin)
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1ts soyasaus
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper


Skjær løk i båter og appelsin i biter. Vask og tørk kyllingen godt. Fyll den med løk, appelsin og rosmarinkvister. Blir det ikke plass til alt, legges resten rundt i formen rundt kyllingen.

Gni kyllingen inn med smør, salt, pepper og rosmarin. Legg kyllingen i en ildfast form. Hell i appelsinjuice og vin.

Varm ovnen til 225 grader. Sett kyllingen midt i ovnen. Senk ovnsvarmen til 175 grader. Stek kyllingen i ca. 1 time og 45 minutter. Kjøttsausen skal være klar når kyllingen er ferdigstekt, øs over den et par ganger mens den stekes.

Når kyllingen er ferdigstekt siles sjyen i en kjele. Press væsken ut av løken og appelsinbitene. 

Rør mel ut i halvparten av fløten. Pisk jevningen og fløten i sjyen. Tilsett fond og soyasaus. Kok sausen i ca 5 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper. 

Sesamstekte poteter og gulrøtter.

  • 750 g poteter gjerne nypoteter
  • 300 g små gulrøtter
  • 50 g smør
  • 3 ss sesamfrø
  • 3 ss fersk rosmarin
  • Flaksalt
  • 50 g småsalat (i mangel på dette brukte jeg issalat som jeg kuttet opp)


Vask poteter og gulrøtter. Del større poteter i biter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Bland med smør, sesamfrø, rosmarin og salt.

Stek midt i ovnen ved 200 grader til poteter og gulrøtter er myke ca. 25 minutter. Rør om av og til under steking. 

Ta brettet ut og bland det stekte små småsalaten i like før servering. 


Kyllingen før den blir transjert.


Ferdigstekt Sesamstekte poteter og gulrøtter.

 



Bon Appetitt 🍷

2 kommentarer om “Helstekt appelsinkylling med sesamstekte poteter og gulrøtter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s