Kylling hører påsken til og i dag lagde vi denne retten jeg nå vil dele med dere.
- 1 stor kylling på ca 1,5 kg
- 25 g smør
- Flaksalt
- Nykvernet pepper
- 2 ts tørket rosmarin
Fyll:
- 1 løk
- 1appelsin
- Ferske rosmarinkvister
Saus:
- 1 dl konsentrert appelsinjuice ( i mangel på dette brukte jeg litt ekstra juce med fruktkjøtt)
- 2 dl hvitvin (her brukte jeg det jeg hadde i dag og det var en god musserende vin)
- 1 ss hvetemel
- 2 dl kremfløte
- 1 ts kyllingfond
- 1ts soyasaus
- Flaksalt
- Nykvernet pepper
Skjær løk i båter og appelsin i biter. Vask og tørk kyllingen godt. Fyll den med løk, appelsin og rosmarinkvister. Blir det ikke plass til alt, legges resten rundt i formen rundt kyllingen.
Gni kyllingen inn med smør, salt, pepper og rosmarin. Legg kyllingen i en ildfast form. Hell i appelsinjuice og vin.
Varm ovnen til 225 grader. Sett kyllingen midt i ovnen. Senk ovnsvarmen til 175 grader. Stek kyllingen i ca. 1 time og 45 minutter. Kjøttsausen skal være klar når kyllingen er ferdigstekt, øs over den et par ganger mens den stekes.
Når kyllingen er ferdigstekt siles sjyen i en kjele. Press væsken ut av løken og appelsinbitene.
Rør mel ut i halvparten av fløten. Pisk jevningen og fløten i sjyen. Tilsett fond og soyasaus. Kok sausen i ca 5 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
Sesamstekte poteter og gulrøtter.
- 750 g poteter gjerne nypoteter
- 300 g små gulrøtter
- 50 g smør
- 3 ss sesamfrø
- 3 ss fersk rosmarin
- Flaksalt
- 50 g småsalat (i mangel på dette brukte jeg issalat som jeg kuttet opp)
Vask poteter og gulrøtter. Del større poteter i biter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Bland med smør, sesamfrø, rosmarin og salt.
Stek midt i ovnen ved 200 grader til poteter og gulrøtter er myke ca. 25 minutter. Rør om av og til under steking.
Ta brettet ut og bland det stekte små småsalaten i like før servering.
Kyllingen før den blir transjert.
Det ser nydelig ut Janne! 😊Dette skal jeg garantert lage en dag. Takk som deler💛
LikerLikt av 1 person
Her i huset liker vi det veldig godt og gjesten våres koste seg også veldig med denne retten. Bare hyggelig, håper du vil synes det smaker også💛🐣
LikerLiker