I dag kom jeg i bakehumør igjen, og fant ut at jeg ville teste de nye flotte brødformene jeg kjøpte i går. Ble til at jeg kjøpte 4 stk siden de er små i størrelsen. Så til deigen jeg lagde i dag gikk det 4 former. Ellers er denne deigen til 3 store former. Fant denne oppskriften som lovte at de skulle være saftige og gode noe de var.
Til gulrotbrødene trenger du:
- 10,5 dl lunkent vann
- 50 g gjær
- 3 ts salt
- 1,5 ts sukker
- 6 ss olje
- 260 g revet gulrot
- 1 dl linfrø
- 675 g grovbakstmel
- 800 – 900 g hvetemel
Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett lunkent vann. Rør gjæren godt ut i vannet. Tilsett salt, sukker, revet gulrot og olje og miks lett sammen. Tilsett deretter linfrø, grovbakstmel og halvparten av hvetemelet. Begynn og elte deigen på lav hastighet og tilsett mer og mer hvetemel etterhvert. Elt helt til deigen slipper bollen, det varierer hvor mye mel du trenger å bruke.
Dekk bollen til med plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter til deigen har doblet seg.
Smør formene med olje eller smør og ha gjerne i litt bakepapir i bunn.
Hvelv deigen ut på en melet benk og elt den lett. Del den i 3 eller 4 like store deler som du former til brød og legger de i de smurte formene eller ha de rett på en bakepapirkledt plate.
Dekk brødene med plast eller kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter til brødene er store og luftige.
Sett ovnen på 190 grader varmluft. Skjær noen snitt ibrødene med en skarp kniv og pensle dem med vann.
Stek de på nederste rille i forvarmet ovn i 30-40 minutter. Sjekk at de har en «hul» lyd når du dunker under dem, da er de ferdigstekte.
Hvelv brødene ut fra formene med en gang og legg de på en rist og dekk over med et kjøkkenhåndkle.
Avkjøles.
Står til heving nå ,gleder meg til å smake 👍😊
LikerLikt av 1 person
Så koselig. Blir mange nå som prøver denne oppskriften. Lykke til videre med baksten👍🏼 Hører gjerne hva du synes om den.
Klem fra Janne
LikerLiker
Hei,brødene blei kjempe gode og så luftige og lette ,så dem skal jeg bake flere av .Takk for oppskrift 👍😊
LikerLiker
På å kjære vene så godt dette brødet ser ut 😍
Ble så sulten på par skiver med denne brødoppskriften ❤❤
Flinke deg som alltid deler dine fantastiske oppskrifter , og tusen hjertelig takk vennen ❤
Klem Laila
LikerLikt av 1 person
Det brødet var veldig godt. Og det var like godt i dag etter å ha ligge i pose siden i går. Smakte som nybakt i dag også😍 Du burde prøve😉👍🏼
LikerLiker
Å så bra ja jeg skal bake dette brødet 🍃🌸🍃 det er garantert❤
Kan du legge ut bilder av di fine klutene du strikker 😍
Klem Laila
LikerLikt av 1 person
Det var like godt og saftig i dag. Blir en favoritt her i huset😍👍🏼
Nå har jeg ikke strikket kluter på evigheter, men gjør jeg det kan jeg legge ut jeg vet du 😉👍🏼
LikerLiker