Kanelsnurrer

Ble litt baking igjen i går. La ut bilde på Instagram og mange har sendt meg pm om jeg ikke kan dele oppskriften min med dere. Klart jeg kan det så her er den.

  • 1 kg hvetemel
  •  5 dl melk
  • 150 g sukker
  • 1 klype salt
  • 1-2 klyper kardemomme 
  • 1 stort eller 2 små egg
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g mykt smør i terninger

FYLL:

  • Mykt smør
  • Sukker
  • Malt kanel

PYNT:

  • Perlesukker 

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle unntatt smør, og elt i ca 15 minutter på svak hastighet til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smøret og elt i nye 15 minutter. La deigen heve i ca. 1,5 time.

Ha mel på bakebordet , del deigen i to. Kjevle ut en stor rektangel på ca 40×50 cm. Smør på med smør og strø på med sukker og kanel. Rull sammen og skjær i ca 2 cm tykke skiver. Legg de over på et bakepapirkledt plate. Etterheves i ca. 1 time.

Pensle snurrene med egg og dryss på perlesukker. (Jeg bruker perlesukker jeg har kjøpt i Sverige, som er annerledes enn den norske – blir mye finere på snurrene synes jeg).

Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter.


Håper det smaker!

2 kommentarer om “Kanelsnurrer

  1. Det ser sååå godt ut Janne! Tror jeg må bake snurrer en dag i ferien nå når jeg så disse 🤗Jeg elsker (desverre hihi) fersk gjærbakst! 💕Ha en fin fredag! Klem 💕

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s