Ble litt baking igjen i går. La ut bilde på Instagram og mange har sendt meg pm om jeg ikke kan dele oppskriften min med dere. Klart jeg kan det så her er den.
- 1 kg hvetemel
- 5 dl melk
- 150 g sukker
- 1 klype salt
- 1-2 klyper kardemomme
- 1 stort eller 2 små egg
- 50 g fersk gjær
- 150 g mykt smør i terninger
FYLL:
- Mykt smør
- Sukker
- Malt kanel
PYNT:
- Perlesukker
Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle unntatt smør, og elt i ca 15 minutter på svak hastighet til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smøret og elt i nye 15 minutter. La deigen heve i ca. 1,5 time.
Ha mel på bakebordet , del deigen i to. Kjevle ut en stor rektangel på ca 40×50 cm. Smør på med smør og strø på med sukker og kanel. Rull sammen og skjær i ca 2 cm tykke skiver. Legg de over på et bakepapirkledt plate. Etterheves i ca. 1 time.
Pensle snurrene med egg og dryss på perlesukker. (Jeg bruker perlesukker jeg har kjøpt i Sverige, som er annerledes enn den norske – blir mye finere på snurrene synes jeg).
Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter.
Det ser sååå godt ut Janne! Tror jeg må bake snurrer en dag i ferien nå når jeg så disse 🤗Jeg elsker (desverre hihi) fersk gjærbakst! 💕Ha en fin fredag! Klem 💕
LikerLikt av 1 person
Ja, fersk gjærbakst er det beste som er❤️ og så lettvint👍🏼 Veldig kjekt å ha i frysen.
Ha en fin fredag du også . Klem❤️🌺
LikerLiker