Tur 6 i 10 topper’n i Tinn

Da var jeg på min 6 tur i går og fått mitt 6 klipp i 10 topper’n i Tinn. Det er motiverende og ikke minst morsomt å oppdage nye turer som en ikke har gått tidligere. Men gårsdagens tur har jeg gått tidligere og burde vist bedre at jeg ikke skulle gått der nå når det har regna så mye i det siste. Det er en ganske bratt sti og endte med knall og fall og to vonde tær i dag. Så om du vil gå denne turen Rjukanfossen/Krokan vil jeg anbefale at du går her når det har vært tørt vær noen dager til tross for at du har gode sko, for det hadde jeg. Til og med hunden min Toya sleit innimellom og hadde problemer stakkars. 


Dette står det om turen i brosjyra til 10 topper’n i Tinn:

Rjukanfossen/Krokanstiene

Start: Krokan Turisthytte, Lengde: 3 km, Tid: 1,5 t, Barnevennlig: ja

I området rundt Rjukanfossen, Maristigen og Krokanområdet finnes det et nett av små stier med informasjonstavler, som tar for seg Rjukan som «turistmens vugge» i Norge. Turen tas i to etapper. Første del starter på RV 37, ca 8,5 km vest for Rjukan sentrum. Her parkerer man bilen før tunellen og følger den lille veien inn til venstre. På den andre etappen kjører man bilen igjennom tunellen og parkerer ved Krokan Turisthytte. På venstre side av veien litt nærmere tunellen finner man starten på neste sti. 

En tur til utsiktspunktet anbefales spesielt i perioden når Rjukanfossen slippes.


På vei ned og opp igjen passerer vi området hvor Marispelet finnes sted hver sommer i slutten av juli. Har dere ikke fått med dere Marispelet anbefaler jeg dere å gå på den en gang.


Ikke så mye vann i Juvet for tiden desverre.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s