På tur til Vestfold

I går var jeg på dagstur til Kvelde for å treffe min gode veninne Vigdis som jeg ser så altfor sjeldent. I forkant av treffet hadde vi avtalt at vi skulle innom et par gårdsbutikker i Sandefjord. 

Sto tidlig opp til strålende flott vær, og kom meg tidlig av gårde til Kvelde slik at vi kunne ha god tid til å kose oss. Vel fremme ble jeg møtt av Vigdis og en deilig lunsj. Vigdis vet jeg er glad i eltefrie brød og rundstykker og hadde bakt noen nydelige rundstykker til meg. Det smakte godt. 

Vi ble sittende og kose oss og skravle litt før vi dro av gårde til den første gården Fat og Fe.

Fat og Fe


Fat og Fe hadde ingen av oss hørt om før jeg leste om dem i det siste nr av Lev Landelig som jeg abonnerer på. Etter å ha lest om dem hadde jeg så lyst til å ta en tur dit. Og det var ikke nei fra Vigdis heller. Ingen av oss ble skuffet når vi kom dit. Det var så mye spennende og vi hadde lyst til å kjøpe masse. Fikk kjøpt med meg litt forskjellige meltyper etc. Og søsterene som jobber og driver Fat og Fe var så koselige, akkurat som det stod i Lev Landelig. 

Fant noen fine Opptørkshåndklær jeg hadde så lyst på. Lin med et par lyseblå striper. Tror dere jeg kjøpte den? Neida, noe jeg angrer på nå. 

Doen innerst i butikken må bare oppleves. Ble jo bare glad for å være der inne. Friske farger og detaljer. Og små håndklær til å tørke seg med til hver kunde som blir vasket og brukt på nytt. Det ser vi ikke så ofte lenger. Nå går det bare i papir. 

Så koselig å handle speltmel m.m. Over disk hvor det ble veid opp etter hvor mye kunden ønsker. 

Fikk da litt med meg hjem da. I de to papirposene er det speltmel og linfrø. Gleder meg til å ta dette i bruk. 


Etter en koselig tur på Fat og fe gikk turen videre til Lund gårdsutsalg.

Lund gårdsutsalg/Nordre Bergan gård


Etter litt googling kom Vigdis over denne gårdsbutikken og vi fant ut vi ville ta en tur hit også.  Her lages og selges egenproduserte varer og jeg oppdaget et ord jeg aldri før hadde hørt. Nemlig at maten var ikke kortreist men ureist. Hadde sansen for dette.

Når vi kom ned i butikken som lå i husets kjeller ble vi møtt av Anita Lund. Eier av butikken. Anita møtte oss med flere smaksprøver av ting som blir produsert på gården og eller i nærheten. Vi fikk smake på tørket hvalkjøtt med eplegele, ja det høres rart ut men for en smakseksplosjon det var til sammen. Utrolig godt. Godt var også det andre vi smakte på. Elgpølse med forskjellige eplesyltetøyer, Lunds egenproduserte honning, og eplemost. Aldri før har jeg kommet til et sted hvor jeg har fått en slik oppvartning. Og agurken på bilde under her som blir brukt til sylteagurker – den var sprø og god den.

Masse flotte produkter. Ikke lett å velge hva en vil ha med seg fra butikken her. Kjøpte med meg 2 forskjellige eplemoster, en stor squash en bukett med solstikker og en krukke med honning. I tillegg fikk jeg laget en gave til ei veninne som fyller år snart med produkter fra butikken.

Larvik og Stavern

Så tok vi turen til Larvik for å innom Kolonialen og handle litt der også. Men de hadde mye av de samme produktene som de hadde på Fat og Fe så vi handlet ikke noe der. Men ruslet litt i sentrum og fant ut at vi måtte få med oss Stavern også og ta en pizza der. 

Og vi klarte ikke gå forbi isbaren uten å ha en liten dessert også. Det ble litt i det meste for meg så jeg delte mesteparten av isen med en glupsk måke. 

Se alle de flotte trebåtene.


Da var klokka så seint at jeg måtte begynne på hjemveien. Tusen takk Vigdis for gjestfriheten, deilig lunsj, omvisningen og at du kjørte hit og dit. Håper du ikke var altfor sliten i dag. Og tusen takk for marengsrosene jeg fikk av deg. 🌸

I dag måtte jeg bare ha meg en kopp te med honningen jeg kjøpte i går. 

2 kommentarer om “På tur til Vestfold

 1. Så mange fine bilder du hadde fått tatt på rundturen vår!❤Det var så koselig å ha besøk av deg, og jammen synes jeg vi rakk mye,selv om tiden gikk fort!
  Håper det ikke er lenge til neste gang du tar turen! Men før Det,er det vel jeg som må ta turen til Rjukan!
  Takk for en fin dag❤Gleder meg til å se hva du baker av det fine melet!
  Klem fra meg❤

  Likt av 1 person

  1. Takk for det, knipset jo i vei så noen bilder ble det jo😉 Og det var koselig og besøke deg. Og håper heller det ikke blir så lenge til neste gang😘 Tiden går bare så altfor fort, men jammen rakk vi mye😉👍🏼
   Gleder meg til å vise deg mitt Rjukan👍🏼😍 Ja, skal bruke melet neste gang gulrotbrød skal bakes.👍🏼

   Ha en fin dag❤️

   Klem

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s