I ettermiddag/kveld hadde vi middagsbesøk og hadde deilig laks med masse deilig tilbehør . Snappet bilder underveis mens maten ble tilberedt og mange har spurt meg om oppskriftene. Deler derfor oppskriftene med dere her.
Stekt laks med mango og advokadosalat
- Laks
- Salt
- Pepper
Beregn laks til hvor mange det skal serveres til. Krydre laksen med salt og pepper. Her kan du velge hvordan du vil steke fisken. Vanligvis griller vi fisken på grillen. Men i dag stekte vi den i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
- 1 mango i terninger
- 1 advokado i terninger
- 1/2 lime
- 1/2 rød chili, finsnittet
- 1/2 rødløk, tynne strimler
- 1 bunt ruccolasalat
- 1 bunt crisposalat, eller en annen sprø salat, rives fint i biter
- 1 neve valnøtter, hakkes
- Cherrytomater, hele eller halve etter ønske
- Salt
- Pepper
Bland alle ingrediensene i en bolle. Jeg, tar først advokadoterningene i en bolle for seg og skviser litt limesaft over slik at advokadoen holder seg fin og ikke blir så fort brun. Når alle ingrediensene er blandet skvises litt mer limesaft over så salaten får en frisk smak. Prøv deg frem.
Sweet chilirømme
- Sweet chilisaus
- Rømme
Beregn selv hvor mye du trenger etter hvor mange det skal serveres. Jeg halvblander sausen og rømme. Dvs lik mengde av hver. Denne chilirømmen brukes både som dressing og saus.
I tillegg til dette serveres også ris og en god rundstykke el.l. I dag serverte jeg Panini Rosetta til.
Panini Rosetta
Jeg liker å følge andre blogger, snapp og Instagram. Her får jeg masse inspirasjon til ting jeg kan lage og eller bake. Og en av bloggene jeg følger fant jeg disse «rundstykkene» Nærmere bestemt Astridkokk sin blogg. Dette er en italiensk inspirert oppskrift som gir ca 8 rundstykker. Og får å få til det fine mønsteret må en ha en epledeler. Vil du også prøve deg på å lage disse gode og flotte Panini rosettaene finner du oppskriften i bloggen til Astridkokk.
Lykke til!
Gjesten kom med desserten selv til oss i dag og det var små deilige mini pavlovaer.
Mini Pavlova
Denne oppskriften er beregnet på en stor pavlova. Men går fint å lage flere små i stedet.
- 6 eggehviter
- 350 g finkornet farin
- 1 klype salt
- 1 ss maizena
- 1 ss hvitvinseddik
- 3-5 dl fløte
- Vaniljekrem
- Bær/frukt ( i kveld hadde vi blåbær, kiwi og moreller på)
Eggehviter+ litt sukker piskes til skum. Forsiktig. Resten av sukkeret haes i etterhvert. Øk hastigheten og pisk til en tykk blank stiv marengs. Vend tilslutt inn maizena og hvitvinseddik. Haes over på stekebrett som er kledt med bakepapir i en stor pavlova eller mange små.
Sett ovnen på 180 grader, når ovnen er varm settes den ned til 150 grader og stekes i ca 60 minutter. Følg med. Ingen ovner er like. De skal være sprø og hvite på utsiden og seig inni. Lukk opp ovnsdøren og avkjøl.
Legg marengsen forsiktig over på et serveringsfat. Dekk marengsen med vaniljekrem og krem. Pynt med masse bær og frukt.
Laks og mango er alltid en vinner.
Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no
LikerLikt av 1 person
Ja, laks og mango er alltid en vinner.
Klem fra Janne
LikerLiker
Det så veldig godt ut😋Takk for at du deler oppskrifter! Jeg må prøve den oppskriften på småbrødene !
Klem 💕
LikerLikt av 1 person
Det er veldig godt. Vi lager dette ganske ofte. Ja, de småbrødrene må du bare prøve. De er kjempegode. Har bakt de to ganger alt selv 👍🏼😉
Klem💕
LikerLiker