I det forrige innlegget mitt om plommer etterlyste jeg tips til hva jeg kunne gjøre med plommene jeg plukket hos naboen min. Fikk da et par tips som jeg testet ut i dag på Plommekake og plomme eplemarmelade. Eplene jeg brukte i dag plukket jeg i min egen hage.
Satte sammen kaka og marmeladen sammen med vaniljeis og vi hadde en deilig dessert i dag.
Her er oppskriftene på Plommekaken og plomme og eplemarmeladen:
Plommekake
- 200 g mykt smør
- 3 dl sukker
- 4 egg
- 1 dl melk
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 4,5 dl hvetemel
- 2 dl plommebiter
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Bland det tørre i smører vekselvis med melken. Rør til røra er klumpfri.
Ha røren i en liten, bakepapirkledt langpanne (ca 20×30 cm). Del plommene opp i små biter og dryss over deigen i formen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 190 grader i ca 30 minutter. Avkjøl kaken litt i formenfør den løftes ut og deles i firkanter.
Serveres nystekt. Veldig godt med vaniljeis og plomme og eplemarmelade.
Går fint å fryse kaken.
Denne ble veldig søt så jeg vil anbefale å holde litt igjen på sukkeret og heller prøve deg frem til hvor søt eller syrlig du vil ha den.
- 600 g plommer
- 400 g epler
- 1 1/2 dl vann
- 1 kanelstang
- 1 kvist timian
- 500 g Dansukker syltesukker
Skolde plommene og fjern skallet og steinene. Skjær dem i biter. Skrell og ta ut kjernen og del eplene i biter. Ha i en kjele plommer, epler, timian, vann og kanelstang og la dette koke under lokk i ca. 10 minutter. Tilsett syltesukkeret og kok videre i 2-5 minutter til. Ta gryten av platen og skum godt av. Hell marmeladen over på rene og varme glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.
Det så nydelig ut Janne! Du er så flink på kjøkkenet! Ikke minst til å prøve ut nye oppskrifter 😙Ha en fin uke! Klem💕💕
LikerLikt av 1 person
Det var veldig godt. Ja, synes det er gøy og prøve noe nytt, og når det blir godt så bare koser jeg meg 😉
Ha en fin uke du også.
Klem❤️
LikerLiker