Hva er vel bedre enn nystekte rundstykker til kveldsmat? I dag måtte jeg bake litt igjen og da ble det disse deilige rundstykkene.
- 125 g Bremykt
- 6 dl melk
- 1 pk tørrgjær
- 1 egg
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 1 kg hvetemel
- 1 ss luftigere bakst
Start med å smelte smøret. Når smøret er smeltet – hell oppi melken i kjelen og la dette bli varmet opp til 40 grader. Pass på at den ikke blir for varm.
Deretter tar du ett egg, salt, tørrgjær og sukker i kjøkkenmaskinen og heller melkeblandingen over. Blandes godt. Så tilsetter du melet sammen med luftigere bakst. Elt godt og sett til heving ca 1 time.
Trill ut rundstykkene og sett til etterheving i ca 1 time.
Pensle med melk og strø over valmuefrø.
Stekes på 225 grader i 10-12 minutter.
Avkjøles!!!
P.S. Anbefaler deg å doble deigen når du likevel er i gang.
Hei på deg Janne 😊😊
Nå strå 2 brett med disse deilige Rundstykker å hever 😋😍
Verdens beste disse alså 😍
Sender deg bilde på pm når di er ferdig stekte 😘
Klem Laila ❤
LikerLiker
De så utrolig gode og luftige ut! 😊Du er veldig flink med gjærbakst! 😊ønsker deg en god helg!❤klem
LikerLikt av 1 person
Takk. Synes selv de er kjempegode😍 Liker så godt å lage all slags gjærbakst.
God helg til deg også❤️
Klem
LikerLiker