Luftige Rundstykker

Hva er vel bedre enn nystekte rundstykker til kveldsmat? I dag måtte jeg bake litt igjen og da ble det disse deilige rundstykkene. 

  • 125 g Bremykt 
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss luftigere bakst

Start med å smelte smøret. Når smøret er smeltet – hell oppi melken i kjelen og la dette bli varmet opp til 40 grader. Pass på at den ikke blir for varm. 

Deretter tar du ett egg, salt, tørrgjær og sukker i kjøkkenmaskinen og heller melkeblandingen over. Blandes godt. Så tilsetter du melet sammen med luftigere bakst. Elt godt og sett til heving ca 1 time. 

Trill ut rundstykkene og sett til etterheving i ca 1 time.

Pensle med melk og strø over valmuefrø.

Stekes på 225 grader i 10-12 minutter.

Avkjøles!!!

P.S. Anbefaler deg å doble deigen når du likevel er i gang. 


3 kommentarer om “Luftige Rundstykker

  1. Hei på deg Janne 😊😊
    Nå strå 2 brett med disse deilige Rundstykker å hever 😋😍
    Verdens beste disse alså 😍
    Sender deg bilde på pm når di er ferdig stekte 😘

    Klem Laila ❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s