Pizzasnurrer og eller snurrer med spinat og fetaost til kvelds?

Har tatt ut de siste feriedagene mine denne uken. Og tidligere denne uken spanderte vi oss på en ny kjøkkenmaskin. En Kenwood Major med 1200 w.

Og i går måtte den bare testes ut. Ble snurrer med spinat og fetaost og pizzasnurrer. Og deler gjerne oppskriften her i bloggen min.

Bruker samme oppskriften på deig på begge snurrene. Oppskriften her er til en porsjon.

Deig:

  • 50 g fersk gjær (liker best å jobbe med fersk gjær, men tørrgjær går helt fint.)
  • 3 dl lunkent vann
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 8-9 dl hvetemel
  • 1 egg

Løs gjæren i lunkent vann i arbeidsbollen. Ha så oppi salt, olje, og egg. Bland dette lett med en gaffel. Jobb inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk til å la deigen heve i ca 30-40 minutter.

Kjevle ut i en rektangel, ca 5 cm tykk. Ha på ønsket fyll. Rull sammen. Skjær ca 3 cm tykke skiver og legg på et bakepapirkledt stekeplate. Dekk til og etterheves i ca 30 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 minutter. Følg med. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Skal bli gylne og fine.

Fyll 1 – spinat og fetaost

  • Ca 300 g frossen spinat (kan fint bruke fersk spinat), finsnittes
  • 1 liten rødløk – finhakkes
  • Fetaost , smuldres til mindre biter
  • Soltørket tomater, hakket i biter (ikke nødvendig, jeg bruker det når jeg har det i kjøleskapet)
  • Salt
  • Pepper

Stek løken til den er blank og tilsett avrent spinat og ev tørkede tomater og la det hele få snurre litt i stekepannen. Smak til med salt og pepper.

Fordeles på leiven som er kjevlet ut. Og strø til slutt over fetaosten. Rull sammen.

Fyll 2 – Pizzafyll:

Her kan du bruke det pizzafyllet du best liker, eller du kan prøve deg på min oppskrift.

  • 2 ss margarin
  • 1 løk
  • 250 g kjøttdeig
  • Oregano
  • Salt
  • Pepper
  • Tomat i boks
  • Reven ost

Stekes og smakes til med krydder.

Fordel over leiven, strø over osten og rull sammen.

Håper det fristes til å prøve.

God appetitt !

7 kommentarer om “Pizzasnurrer og eller snurrer med spinat og fetaost til kvelds?

  1. Tilbaketråkk: Frk. Langård
  2. Gratulere med ny Kenwood, den var kjempeflott 😊
    Denne baksten må jeg bare prøve , den ser så deilig ut 😍😋
    Takk for at du deler alle dine deilige bakverk og godset 😗❤
    Klem Laila 🌸

    Likt av 1 person

    1. Takk for det Laila, er kjempefornøyd med den så langt å nå er den blitt brukt litt. Er så godt å ha noen snurrer i frysen, er så lettvint å bare varme i ovnen en dag en har dårlig tid og vil ha noe lettvint. Bare hyggelig 🙂

      Liker

  3. Gratulerer med ny maskin!💕
    Jeg elsker min Kenwood og bruker den masse! Tror du kommer til å bli fornøyd! Snurringsene ser nydelig ut!! De med pizzafyll er en gjenganger her i huset,men de med spinat og feta så nydelig ut,de skal jeg prøve! Ha en fin dag! Klem 💗

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s