Har tatt ut de siste feriedagene mine denne uken. Og tidligere denne uken spanderte vi oss på en ny kjøkkenmaskin. En Kenwood Major med 1200 w.
Og i går måtte den bare testes ut. Ble snurrer med spinat og fetaost og pizzasnurrer. Og deler gjerne oppskriften her i bloggen min.
Bruker samme oppskriften på deig på begge snurrene. Oppskriften her er til en porsjon.
Deig:
- 50 g fersk gjær (liker best å jobbe med fersk gjær, men tørrgjær går helt fint.)
- 3 dl lunkent vann
- 4 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 8-9 dl hvetemel
- 1 egg
Løs gjæren i lunkent vann i arbeidsbollen. Ha så oppi salt, olje, og egg. Bland dette lett med en gaffel. Jobb inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk til å la deigen heve i ca 30-40 minutter.
Kjevle ut i en rektangel, ca 5 cm tykk. Ha på ønsket fyll. Rull sammen. Skjær ca 3 cm tykke skiver og legg på et bakepapirkledt stekeplate. Dekk til og etterheves i ca 30 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 minutter. Følg med. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Skal bli gylne og fine.
Fyll 1 – spinat og fetaost
- Ca 300 g frossen spinat (kan fint bruke fersk spinat), finsnittes
- 1 liten rødløk – finhakkes
- Fetaost , smuldres til mindre biter
- Soltørket tomater, hakket i biter (ikke nødvendig, jeg bruker det når jeg har det i kjøleskapet)
- Salt
- Pepper
Stek løken til den er blank og tilsett avrent spinat og ev tørkede tomater og la det hele få snurre litt i stekepannen. Smak til med salt og pepper.
Fordeles på leiven som er kjevlet ut. Og strø til slutt over fetaosten. Rull sammen.
Fyll 2 – Pizzafyll:
Her kan du bruke det pizzafyllet du best liker, eller du kan prøve deg på min oppskrift.
- 2 ss margarin
- 1 løk
- 250 g kjøttdeig
- Oregano
- Salt
- Pepper
- Tomat i boks
- Reven ost
Stekes og smakes til med krydder.
Fordel over leiven, strø over osten og rull sammen.
Håper det fristes til å prøve.
God appetitt !
Ja, så utrolig fornøyd med den nye maskinen. Bakedillaen er bare blitt sterkere med ny maskin ;o)
LikerLiker
Gratulere med ny Kenwood, den var kjempeflott 😊
Denne baksten må jeg bare prøve , den ser så deilig ut 😍😋
Takk for at du deler alle dine deilige bakverk og godset 😗❤
Klem Laila 🌸
LikerLikt av 1 person
Takk for det Laila, er kjempefornøyd med den så langt å nå er den blitt brukt litt. Er så godt å ha noen snurrer i frysen, er så lettvint å bare varme i ovnen en dag en har dårlig tid og vil ha noe lettvint. Bare hyggelig 🙂
LikerLiker
Gratulerer med ny maskin!💕
Jeg elsker min Kenwood og bruker den masse! Tror du kommer til å bli fornøyd! Snurringsene ser nydelig ut!! De med pizzafyll er en gjenganger her i huset,men de med spinat og feta så nydelig ut,de skal jeg prøve! Ha en fin dag! Klem 💗
LikerLikt av 1 person
Takk for det 🙂 Er kjempefornøyd med maskinen så langt 🙂 Snurrene er kjempegode og kjekt å ha liggende. Anbefaler deg å teste ut de med spinat og feta også.
LikerLiker
Den så flott ut da. Skjønner at du har fått bakedilla. J
LikerLikt av 1 person