Makroner med kremet ostekrem og knuste polkastokker/julemakroner.

Alltid morsomt å prøve noe nytt. Og når jeg satt og så på Idas fristelser på tv6 fikk jeg så lyst til å prøve disse. For en smakseksplosjon av syrlig og søtt. Jeg bruker kun ostekremen til Ida her. Jeg har en fast oppskrift på mine makroner. Disse får jeg alltid til og bruker de uansett fyll og farge. Ønsker du å farge makronene så bruk pasta eller gelé. Ikke de flytende konditorfargene du får kjøpt i butikken. Det gjør at du får tynnere konsistent på makronene og at de bare vil flyte utover.

Makroner

  • 100 g eggehvite
  • 60 g sukker
  • 130 g mandelmel ( NB ikke fettredusert)
  • 170 g melis

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Bland mandelmel og melis og sikt dette et par ganger. Klumpene som ligger igjen kastes. Bland mandelmelblandingen i eggehviten og rør ut all luft til massen blir skinnende.

Ha røren over i en sprøytepose med en stor rund tupp. Sprøyt så ut i runde små makroner med størrelse som en femkroning. Bruk bakepapir. La de tørke i minst 30 minutter. Skal danne seg en «tørr» hinne på toppen. Dvs du ikke får røre på fingrene når du kjenner på dem.

Stekes på 130 grader varmluft i ca 10 minutter. Følg med da det varierer fra ovn til ovn. Makronene skal være hvite.

La de ferdigstekte makronene bli helt avkjølte (gjerne i frysen) slik at de blir lettere å få hele av papiret.

Par makronene slik at du har par som passer til hverandre før du sprøyter på fyllet.

Cream Cheese glasur

  • 100 g romtemperert Melange
  • 75 g melis
  • 100 g romtemperert kremost naturell
  • En liten klype salt

Miks Melange og melis i en kjøkkenmaskinbolle med en k-visp. Miks til du har en hvit og luftig frostanfall, tar ca 5 minutter på høy hastighet.

Tilsett romtemperert kremost og salt og miks litt til.

Sett sammen makronene og pynt med knuste polkastaver langs kanten av makronene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s