Moussaka

Alle som kjenner meg vet jeg er veldig glad i det greske. Den greske atmosfæren, grekerne, luktene og ikke minst den greske maten og vinen. Så det er nok ikke overraskende at det går i gresk mat her i huset.

Og til Lørdagskosen i går ble det servert hjemmelaget Mousaka, med salat med gresk salatkrydder (som jeg kjøper når jeg er i grekenland) og Fougassa ( jada, jeg vet det er fransk).

Her deler jeg oppskriften jeg bruker på Moussaka:

Moussaka

20D918FD-BEDE-49CF-A0EB-B177CBE86976.jpeg

  • 2-3 auberginer (liker du ikke auberginer kan du fint bruke potetetskiver. Tilpass mengden etter hvor mange lag du vil ha og og størrelsen på formen).
  • salt
  • olivenolje til å pensle med

skjær 1/2 cm tykke skiver av auberginene (og potetene). Legges i en sil og saltes godt. Dette får å få ut væsken i auberginene. La det trekkes i 30-60 minutter. I mens kan du lage kjøttsausen og hvit saus. Skyll saltet godt av og tørk det på et kjøkkenpapir. Pensle med olivenolje.

Hvit saus:

  • 2-3 ss smør
  • 3-4 sss hvetemel
  • ca 4 dl melk
  • salt
  • hvit pepper
  • 2 egg

Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemelet til en tykk masse. Spe på med melk mens du rører godt. Kok til melsmaken er borte. Smak til med salt og pepper. Avkjøles litt før eggene tilsettes.

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig (storfe eller lammedeig. Halvbland gjerne.
  • 1-2 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 pk bladpersille
  • 1/2 potte basilikum
  • olje til steking
  • 1 boks hakkede tomater
  • salt
  • pepper

Stek løk i terninger, finhakket hvitløk og kjøttdeig i olje.  Tilsett finhakkede urter, hakkede tomater, salt og pepper. Smak til med salt og pepper. La dette småputre i ca 30 minutter.

Revet ost

Ha dette lagvis i en ildfast form. Begynn med auberginer/poteter så kjøttsaus og og så hvit saus til slutt. Gjenta. strø på reven ost tilslutt.

Stekes i ca 30 minutter på 225 grader.

AAD1DF5B-50A9-4A41-9C40-355FA2A2C517

Serveres med en god salat, gjerne gresk salat og litt brød til. Jeg bruker vanlig salat, med fetaost og gresk salatkrydder som jeg blander med en god olivenolje.

B0444427-4210-4CEE-B1E6-191DD07A7079

Bon appetitt – håper det vil smake!

Klem fra Janne

2 kommentarer om “Moussaka

  1. Det så veldig godt ut,jeg elsker Moussaka,men liker den best med poteter😊Skal si du har laget mye godt nå om dagen! Deilig å ha litt på lur i fryseren ,hjemmelaget er jo absolutt best😊Klem fra meg

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s