Wok er noe vi liker godt her i huset. Denne oppskriften lages ofte. Enkel og lage og smaker godt. Her kan en fint styre selv hvor sterk en vil ha woken ved å styre hvor mye chili og ingefær en vil bruke. I oppskriften står det ingefærkrydder, men vi synes den blir best når vi bruker fersk ingefær. Så jeg vil anbefale at dere bruker fersk ingefær. Denne oppskriften er beregnet på to porsjoner.
- 250 g strimlet svinekjøtt
- 1-2 ss olje
- 1 -2 gulrot
- 1 rød paprika
- 1 liten purre eller 2 vårløk
- 1 løk
- 1/2-1 fersk chili
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær eller en bit fersk ingefær
- 1 1/2 dl buljong (vann+buljongterning)
- 2 ss soyasaus
- 1 ts maizennamel
- Salt
- pepper
Tørk og skjær kjøttet i strimler. Gulroten(e) kan du skjære i julienne eller du kan grovrive den. (Her har jeg brukt juliennejernet mitt som jeg her skrevet om i et tidligere innlegg). Paprikaen skjæres i strimler, purren og løken i ringer. Hvitløken finhakkes. Bruker du fersk ingefær skrell den med en skje og finriv den.
Bland buljong, soyasaus og maizennamel i et glass med lokk og rist det slik at maizennamelet blander seg i væsken.
Har du en wokpanne bruker du denne nå eller så går det fint å bruke en vanlig stekepanne. Stek så kjøttet i olje, så tilsetter du resten av grønnsakene. La det få en raskt steking. Når det er ferdigstekt tilsetter du væsken og lar det få et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper.
Server woken med ris, en god salat og loff/rundstykke.
Håper det smaker. Bon appetitt!
Klem fra Janne
Hei 😍
Nå ble jeg skikkelig sulten her 😋Dette så helt nydelig ut.
Spørs om ikke jeg må lage denne en av dagene veit jeg😊
Klem Laila 😊😊
LikerLiker
Så bra du blir fristet😉👍🏻 Da må jeg få høre hva du synes om gryta om du lager den😉👍🏻
Klem😀
LikerLiker