Fjellets gull/Multer

I dag ble jeg hektet. Har aldri vært glad i fjellets gull, eller multer som det egentlig heter. Så da har jeg heller aldri brydd meg med å dra til fjells bare for å plukke multer. Med julaften i fjor friskt i minne var det flaut å ikke ha multer i frysen. Heldigvis var jeg heldig som fikk av familien. Dette skal ikke skje i år. Så nå har jeg ca 3 kg i fryseren.

Før vi fant ut at vi ville til fjells og plukke multer hadde vi hørt rykter om et bra multer i år. Selv om jeg ikke har vært på jakt etter multer tidligere har jeg jo vært mye til fjells og lagt merke til et og annet bær. Men det jeg opplevde i dag har jeg aldri opplevd maken til. Store områder var dekket av multer så langt en kunne se. På bilde over kan en så vidt skimte bærene. Var ikke så lett å fange dem med kameraet på IPhonen min.

Som tidligere skrevet så har jeg ikke vært noe glad i multer. Men etter multeturen i dag må jeg si jeg har godt over til å like det veldig godt. Gikk og spiste og koste meg innimellom mens jeg plukket. Så på julaften i år blir det multekrem/multer med krem på meg og ikke riskrem som vanlig. Bare å glede seg.

Selv om jeg ble stående krokbøyd over de tørrlagte myrene så fikk jeg også med meg den flotte naturen rundt meg og ikke minst de flotte skyene på himmelen. Noe vann var det jo, ikke alt var tørrlagt.

Vi plukket alle de små bøttene vi hadde med oss, så da var det bare å gi seg. Men det var så utrolig masse kart igjen så jeg må jo bare opp igjen i løpet av neste uke og plukke mer.

Vi fikk jo litt med oss hjem da.

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Klem fra Janne

4 kommentarer om “Fjellets gull/Multer

 1. Jeg elsker å plukke multer,men er ikke så glad i å spise dem😉 Min svigerdatter og min mann er veldig glad i det,så vi har moltekrem til dem på julaften her! Så flotte bilder av en fin fjellheim! God uke til deg❤

  Likt av 1 person

 2. Hei Nana!

  Multene vokser på fjellet så det er kanskje ikke så rart at det ikke er så mye av det i Danmark. De er spesielle i smak, har jo aldri likt det selv før nå selv om jeg er oppvokst med dette og hele familien spiser multer. Du får ta deg en fjelltur i Norge en gang på disse tider neste år og gå og plukke litt. 😉 De er som du sier nydelige i fargen og fint å sette frem .

  Takk for det. Det er så fint på fjellet nå😍

  Ha en fortsatt fin dag!

  Klem fra Janne

  Liker

 3. I Danmark har vi næsten ingen multebær og – vist – heller ingen tradition for at spise dem. Jeg har aldrig smagt et multebær, så jeg ved ikke engang om jeg kan lide dem. Nu sidder jeg jo og får lyst til at smage 🙂 De er i hvert fald vældig smukke med deres stærke farve! Dejlige billeder du viser fra fjeldet!
  Kh Nana

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s