En liten rundtur i Vest-Telemark.

Forrige uke var jeg i gang i jobb igjen. Da var det slutt på sykemeldinger og ferie. Og når en går i turnus har en litt fri innimellom. Og torsdagen var en fridag. Siden min samboer fremdeles hadde ferie ville vi finne på noe denne dagen. Og da valgte vi å ta oss en liten runde rundt i Vest-Telemark. Første stopp var Åmot, må alltid innom sportsbutikken der, får alltid tak i noe der. Og intet unntak denne dagen, en treningstopp og jakke til meg og nye joggesko til samboeren. Videre dro vi til Seljord. Her var det liv og røre. Masse folk. Var jo Countryfestival der. Nesten så vi hadde lyst til å bli og få med oss litt konserter vi også. Men med arbeidshelg foran meg nyttet ikke det. Etter å ha sett oss litt om måtte vi ha i oss litt mat. Så da da ble det god thai-mat på thai-restauranten i Seljord. en restaurant vi kan anbefale.

Før vi dro videre måtte vi innom Sjøromstårnet vi hadde hørt om. Måtte jo se om vi kunne se den berømte sjøormen i Seljordsvannet. Det var en koselig tur bort til tårnet.

Vi gikk til topps i tårnet. Og derfra var det en flott utsikt.

Men sjøormen så vi ikke noe til, til tross for advarsler.

Neste stopp ble Hjartdal og gården faren til min samboer kom fra. Det ligger bratt til oppi lia. Vi kjørte nesten helt opp og gikk siste stykket. En fint sted. Gården er i familiens eie fremdeles, men blir vel solgt etterhvert. Skulle gjerne overtatt det selv og brukt det som fritidsbolig. Men dessverre er det bo og driveplikt der. Håper det blir solgt til noen som vet å drive det fint videre. Her er det mange muligheter.

Så mange fine detaljer på huset.

Dessverre står gården tom i dag.

Videre kjørte vi om Tuddal og over fjellet om Gaustatoppen på vei hjem, og for en flott himmel vi hadde over fjellet.

En koselig dag på alle måter. Bare å sitte i bilen og se all den flotte naturen er nesten nok i seg selv alt annet er bare bonus. Blir nok flere slike rundturer.

Ønsker dere en fin uke!

Klem fra Janne

2 kommentarer om “En liten rundtur i Vest-Telemark.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s