Ut på tur!

Sist uke hadde vi noen flotte dager, før helgens storm slo til. Og som hundepasser for en uke måtte vi bare komme oss ut.

Familien vår har hatt hytte på Gjuvsjå her i Tinn i mange år. Men av en eller annen grunn har vi ikke hørt om denne turen jeg vil dele med dere i dag. Ikke før jeg så et par bekjente la ut bilder på Instagram. Tok da kontakt og fikk da denne beskrivelsen om noen flere vil ta turen til Gjuvhovd.

Vil du også ta turen kjører du fra Tinn Austbygd og oppover bakkene til Gjuvsjå. Rett etter brua på toppen av bakkene tar du av på en kjerrevei på høyere side. Parker i en av lommene ved veien der. Du ser dette på kartet under. Så går du videre innover denne kjerreveien til den går godt synlig sti. Stien er godt merket med røde bånd på trærne, da det er ganske tett skog. Når stien deler seg i to skal du alltid holde til høyre mot Tinnsjøen. Du ser fort når du er fremme. Det er en ganske bratt stigning opp, men når du kommer opp kan du velge å gå samme vei ned eller den gamle traktorveien ned. Turen tar ca 30 min å gå opp.

Har i ettertid hørt at en kan gå opp hele veien fra Tinn Austbygd, men vet ikke hvor den begynner da.

Etter en god frokost pakket vi sekken og dro av sted. Var innom butikken og kjøpte med oss litt mat og ikke minst kvikk lunsjen som alltid må være med på tur. Fant raskt bruen og avkjørselen og fikk parkert. La i vei innover på kjerreveien. Selv om det var en tett skog og bratt oppover så ble det mye fint å se på likevel..

Vel fremme var det verdt den bratte turen opp. Da åpnet skogen seg og vi ble helt bergtatt av den flotte utsikten.

Her ser vi bortover til Mæl og båtene som ligger der.

Aiwa også nøt den flotte utsikten.

Under denne flotte utsikten ble vi bare sittende og nyte i stillhet og nyte en ikke så sund men likevel god lunsj.

De flotte høstfargene er litt på hell nå, men det er fremdeles fine farger ute nå.

Har i ettertid skjønt at vi ikke var helt på toppen hvor det også er en bålplass. Så vi må jo bare finne en dag igjen snart og ta turen igjen og se om vi finner toppen. Får bare håpe vi rekker det før vinteren.

Er det noe rart jeg er en stolt innbygger av denne flotte kommunen min? Vi har så mange flotte perler. Og det dukker stadig opp nye turer. Takker for sosiale medier hvor jeg finner stadig nye steder vi kan gå.

Tar du turen du også?

Klem fra Janne

3 kommentarer om “Ut på tur!

  1. Hei
    Vi har hytte i skirvedalen og denn turen skal vi ta! Men så lirer jeg på… Har dere gått til Heia skule? Vi ha prøvd å finne den uten hell og turistkontoret på rjukan vet heller ikke noe. Det er skiltet fra veien men så blir alle spor borte… Vet du noe om dette? Hilsen Marie

    Liker

  2. Det ser ut til å være en flott tur! Litt ekstra godt og kose seg med må man ha på tur! Det er så mange vakre farger i naturen nå om dagen! 😍klem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s