Porchetta

Eller Italiensk ribberull. Et av favorittprogrammene mine i høst var Truls a la Hellstrøm. Og når de var på tur i Italia lagde de nettopp denne retten jeg vil dele med dere i dag. Har googlet litt oppskrifter, og blandet litt smaker jeg liker og satt sammen denne Porchettaen. En må planlegge i god tid, da den trenger å stå lenge i ovnen på svak varme. Og nettopp på grunn av dette blir kjøttet utrolig mørt og godt. Dette er absolutt en favoritt her i huset nå og en rett jeg skal smake på når jeg skal på rundtur i Nord Italia i mai, hvis jeg finner den på noen meny.

Porchetta

 • 2-3 kg tynnribbe
 • Salt og pepper
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1/2 fersk chili
 • 1 liten gul løk
 • Friske urter. Jeg brukte basilikum. Men kan bruke persille, salvie etc også.
 • 1/2-1 appelsinBegynn med å beine ut tynnribba. Skal ikke være noe bein igjen. Deretter skjærer du kjøttet midt på tynnribba ned til fettranden for så skjære langs fettranden og nesten helt ut til kanten på begge sider. Brett ut som en sommerfugl. Så finkuttet du løk, krydderurter og chili, riv hvitløk og appelsinskall på et rivhjern. Jeg brukte skall fra en hel appelsin og det ble en veldig fremtredende appelsinsmak på porchettaen, så neste gang vil jeg bare ta fra en halv appelsin, men prøv dere frem til hva dere liker best. (Vask appelsinen godt før bruk, så du får bort eventuelle sprøytemidler).Bland dette godt sammen. Smør dette deretter utover den utslåtte tynnribben.

Rull deretter sammen, men pass på at du får fettranden på toppen. Og bruk en kjøkkenhyssing til å binde rullen sammen. Krydre med salt og pepper.Sett ovnen på 125 grader. Bruk et steketermometer. Den skal vise 72 grader når den er ferdig. Tar ca 4,5-5 timer. Siden vi er så glad i sprø svor så satte vi den noen minutter på 200 grader på varmluft med grillfunksjon. På øverste rille. Følg da godt med så den ikke blir brent. Du vil da se svoren bare popper ut.

La den hvile litt før du skjærer den i skiver.Fikk ikke hel rull da jeg hadde liten tynnribbe. Server Porhcetta med kokte poteter, kokte grønnsaker, ev surkål, og en god brun saus lagt på kraften etter porcettaen.

En rett jeg vil absolutt alle å prøve. Enkel og lage, og ribbe på en annerledes måte.

Bon appetitt!!!

Juleklem fra Janne.

Reklame

6 kommentarer om “Porchetta

  1. Ja, den var god, og kan absolutt anbefales👍🏼 tenkte å kjøpe inn litt tynnribbe og ha utover året👍🏼 tenk påske med appelsinsmaken😍👍🏼

   God jul til deg og dine også🎄

   Klem fra Janne

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s