I sommer var jeg og min samboer en tur til Stavern og Nevlunghavn. Og på havna i Nevlunghavn fristet fiskesuppen veldig. Og den var så god at jeg måtte prøve å gjenskape den suppen her hjemme. Bladd meg gjennom noen kokebøker og googlet litt fant jeg en oppskrift jeg ville bruke, men tok vekk litt ingredienser og la til noe selv. Og selv synes jeg suppen min ble bedre enn den i Nevlunghavn.
Her er min oppskrift på Kremet Fiskesuppe med Safran.
- 1 løk
- 1 liten fennikel
- 2 fedd hvitløk
- 1 paprika.
- 1 ss smør til steking
- 1 boks hermetiske tomater a 400 g
- 1\2 g safran
- 7 dl fiskekraft
- 3 dl tørr hvitvin
- 3 dl fløte/matfløte
- Salt
- Pepper
- 500 g reker med skall
- 300 g fersk laks
- 300 g fersk torskefilet
- Noen dillkvaster
Skrell og hakk løken og hvitløken. Skjer paprika og fennikel i terninger. Smelt smøret i en gryte og fres løk og hvitløken først. Ha deretter i fennikel og paprika og la dette surre med litt til. Strø over safranen og la dette surre med i et par minutter. Tilsett så tomatene, kraften, vinen og fløten og fi dette et oppkok og la det småkoke i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sil suppen og mos grønnsakene med en stavmikser. Ha mosen tilbake til suppen og gi det et nytt oppkok.
Rens rekene og skjær fisken i terninger. Ha fisken i suppen og la den trekke i suppen i ca 5 min til den er ferdig trekt. Legg til slutt i rekene, men spar noen til pynt på suppen sammen med en dillkvast.
Velbekommen,
Håper det vil smake!
Klem fra Janne
Yummi! Den så kjempegod ut og kjekt med variasjon. Jeg lager alltid hvit kremet fiskesuppe, men absolutt åpen for å prøve en ny variant.
God helg!
LikerLiker
Den så jo bare så god ut, tror jammen jeg skal prøve meg på denne en dag☺️
LikerLiker
Du er flink til å prøve nye ting på kjøkkenet du Janne! Jeg synes selv jeg lager mye det samme🙊Ha en fin dag og uke 😊Klem
LikerLiker