Kremet Fiskesuppe med Safran.

I sommer var jeg og min samboer en tur til Stavern og Nevlunghavn. Og på havna i Nevlunghavn fristet fiskesuppen veldig. Og den var så god at jeg måtte prøve å gjenskape den suppen her hjemme. Bladd meg gjennom noen kokebøker og googlet litt fant jeg en oppskrift jeg ville bruke, men tok vekk litt ingredienser og la til noe selv. Og selv synes jeg suppen min ble bedre enn den i Nevlunghavn.

Her er min oppskrift på Kremet Fiskesuppe med Safran.

  • 1 løk
  • 1 liten fennikel
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika.
  • 1 ss smør til steking
  • 1 boks hermetiske tomater a 400 g
  • 1\2 g safran
  • 7 dl fiskekraft
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 3 dl fløte/matfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 500 g reker med skall
  • 300 g fersk laks
  • 300 g fersk torskefilet
  • Noen dillkvaster

Skrell og hakk løken og hvitløken. Skjer paprika og fennikel i terninger. Smelt smøret i en gryte og fres løk og hvitløken først. Ha deretter i fennikel og paprika og la dette surre med litt til. Strø over safranen og la dette surre med i et par minutter. Tilsett så tomatene, kraften, vinen og fløten og fi dette et oppkok og la det småkoke i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sil suppen og mos grønnsakene med en stavmikser. Ha mosen tilbake til suppen og gi det et nytt oppkok.

Rens rekene og skjær fisken i terninger. Ha fisken i suppen og la den trekke i suppen i ca 5 min til den er ferdig trekt. Legg til slutt i rekene, men spar noen til pynt på suppen sammen med en dillkvast.

Velbekommen,

Håper det vil smake!

Klem fra Janne

3 kommentarer om “Kremet Fiskesuppe med Safran.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s