I går var det 17 mai og da ville vi ha disse gode rundstykkene til frokost. Bortsett fra hevetiden er de så kjappe og lage. Satte deigen i gang før jeg gikk og la meg den 16 mai. Trenger ikke etterleving og går da kjapt inn i ovnen når du står opp og har dårlig tid.
- 3 dl kaldt vann
- 5 g fersk gjær eller 1/2 ts tørrgjær
- 150 g sammalt rug, finmalt
- 240 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss honning
- Solsikkekjerner til pynt
Rør gjæren ut i vannet. Resten av ingrediensene med unntak av solsikkekjerner har du i en bolle. Hell vann/gjærblandingen over i bollen. Bland dette raskt sammen med en sleiv. Deigen skal være klissete, men ikke renne utover. Kle bollen med plast og la den heve i romtemperatur natten over. Ca 8-12 timer.
Når du skal bake ut rundstykkene:
Sett ovnen på 275 grader. Har du en steinovnsplate legger du den i ovnen også på en rist. La denne ligge i ovnen i 30 minutter. Ta deretter steinovnsplata ut av ovnen. Nå må du jobbe raskt- bruk en sleiv som du dypper i hvetemel og ta en bit deig og legg på steinovsplata. Gjenta. Jeg får ca 9 rundstykker ut av denne oppskriften. Pensle rundstykkene med vann og strø på solsikkekjerner.
Senk temperaturen i ovnen til 250 grader
Stekes i 12-15 grader. Avhenger av ovnen din. De skal være sprøe på utsiden.
Jeg elsker eltefri bakst! Befriende lettvint,og resultatet blir perfekt hver gang!
Takk for denne oppskriften,den skal jeg prøve til helgen!
Ha en fin dag min venn! Klem💜
LikerLikt av 1 person
Ja, eltefri bakst er lettvint of så blir de så gode og sprøe. Bare hyggelig😍
Ha en fin dag du også vennen❤️
LikerLiker