Kjørvelsuppe og Hjembakt brød fra Stokke i Vestfold.

I forbindelse med sommertoget i sommer har Hjemmet en fast spalte som heter sommertogfristelsen. Og da har Astrid Eng Johansen fått oppdrag fra Hjemmet til å lage forskjellige ting fra forskjellige steder. Astrid kan du følge på Instagram: @astridkokk og bloggen hennes: Astridkokk.blogg.no 

Og i Hjemmet nr 31 fant jeg disse oppskriftene som jeg bare måtte prøve meg på i dag. Håper det er greit for Hjemmet at jeg deler det videre.  Det var jo så godt både suppe og brød, og passet godt til hverandre. 


Kjørvelsuppe                            3-4 porsjoner

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 liter lys kraft av enten kylling/høne, kalv eller grønnsaker
  • 5-6 ss hakket fersk kjørvel
  • 1 dl fløte
  • Salt og pepper

Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. 

Spe med varm kraft mens du rører. Ikke spe med alt på en gang. La det koke opp mellom hver speing. 

La suppen koke i 10-15 minutter før du har i kjørvel og fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper. 

Hjemmebakt brød.                               3 brød

  • 250 g hvete helkorn, bløtlegges over natten
  • 1 l lunkent vann
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker eller honning ( jeg brukte honning)
  • 1 dl nøytral olje
  • 50 g gjær
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 250 g havregryn
  • 150 g rug, grov
  • 1 kg hvetemel

Ha sukker/honning, salt, vann, olje og gjær i en bakebolle og rør dette sammen. 

Ha i helkorn av hvete, hvetemel, sammalt hvete, havregryn og rug.  

Elt dette godt sammen i ca. 8-10 minutter i en kjøkkenmaskin.

Ha plast over bollen, og la heve til dobbel størrelse i romtemperatur. Del deigen i 3 emner (siden jeg har små former delte jeg deigen min i 4 og det passet perfekt i mine små former) og trill ut avlange brød. Om du ønsker kan du bruke brødformer, men det går fint å heve de rett på stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev i ca. 30-40 minutter.

Forvarm ovnen til 250 grader. Stek brødet på nederste rille i ca. 10 minutter. Senk varmen til 180 grader, og stek videre i ca. 40 minutter. 

Avkjøl brødene på rist. 

Håper dette frister til at du har lyst til å prøve deg på disse oppskriftene. 


3 kommentarer om “Kjørvelsuppe og Hjembakt brød fra Stokke i Vestfold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s