CI-operasjonen er vel overstått

Allerede dagen etter jeg skrev innlegget mitt «Ny ubrukt uke» fikk jeg melding fra Rikshospitalet med operasjonsdato til Coclea Inplantant CI. I innlegget skrev jeg om min hørselsnedsettelse som har blitt dårligere med årene. Og om operasjonen jeg jeg har ventet på så lenge.

Jeg ble operert 1 februar. Ble tatt i mot av flotte folk som jobbet ved dagkirugen. Gikk i ett fra jeg ankom avdelingen med samtaler med lege, anestesilege m.m. Fikk god informasjon om det jeg skulle igjennom. Følte jeg var i trygge hender og at dette var ikke noe å grue seg for. Hadde på forhånd fått beskjed om å ta med lesestoff, strikketøy ett for det kunne bli endel venting. Men ting gikk så fort at jeg rakk nesten ikke sukke før jeg ble hentet inn til operasjonen.

Etter at alt hadde gått bra, og jeg kom meg etter operasjonen kunne jeg forlate dagkirugien og rusle bort til rommet mitt på pasienthotellet. Må si jeg var glad for at jeg hadde med meg lua mi så jeg slapp og gå rundt med den store bandasjen rundt hodet. Det ble en stille og rolig kveld med TV-titting på rommet resten av kvelden.

Dagen etter før jeg skulle dra hjem skulle jeg til både legen som opererte meg og en audiograf. Hos legen ble bandasjen fjernet og tapen byttet. Og legen var fornøyd med det hun så. Hos Audiografen ble det bestemt hvilken prosessor (den utvendige delen) jeg ville ha og hvilken farge. Hadde to valg enten nuk7 som består av to deler med en ledning i mellom og eller kanso. Jeg endte med en kanso – kun en ytre del. Har hatt tid på en stund til og tenke ut og undersøke de forskjellige bruksegenskapene de forskjellige har. De har både pluss og minus side uten at jeg skal ramse opp dette her. På bilde under er det vist den utvendige delen jeg til slutt valgte og fargen.

Hjemturen gikk fint. Da fikk jeg kjøre med Helseekspressen til Kongsberg og drosje videre hjem derfra.

Så nå går jeg hjemme og tar det med ro. Har hatt minimalt med smerter et par dager. Men har slitt med svimmelhet etter operasjonen. Tar jeg det med ro så kjenner jeg ikke noe til det, men så fort jeg er i bevegelse så kjennest svimmelheten godt. Stingene ble fjernet sist fredag og alt så fremdeles bra ut. Så da er det bare å vente til såret gror.

6-9 mars skal jeg innover til riksen igjen og sette på lyd. Det blir en spennende prosess. Spent på hvor lang tid det vil ta før jeg blir venn med den nye lyden og takler det jeg hører.

Setter så utrolig pris på alle positive tilbakemeldingene jeg har fått underveis. Det varmer.

Klem fra Janne

7 kommentarer om “CI-operasjonen er vel overstått

 1. Hei vennen ❤
  Må si at legene er utrolig flinke 😊
  Som jeg sa (På mld) til deg så er jeg så glad for at du har fått denne muligheten 😍
  Gleder meg til du skal sette på lyd , tenker det blir godt for deg🌸 spennende fremover nå 🌸
  Håper svimmelheten går over snart
  Lykke til videre i prosessen 😊
  Sender deg en mld på sms etterpå som avtalt 😄😄😄
  Klem Laila 💗🌸

  Likt av 1 person

  1. Hei.
   Ja, legene er flinke i dag det er sikkert og vist😏
   Ja, jeg har vært heldig, og setter så pris på dette. Skal bli spennende og godt å få på lyd👍🏻
   Takk skal du ha Laila😍

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s